Naslednja tekma
mesto ime O Z N P T
1 RK Celje PL 12 12 0 0 24
2 RD Riko Ribnica 12 10 1 1 21
3 RK Gorenje Velenje 12 8 0 4 16
4 MRD Dobova 12 8 0 4 16
5 RK Trimo Trebnje 12 7 1 4 15
6 MRK Krka 12 5 0 7 10
7 RD Koper 12 4 1 7 9
8 RK Jeruzalem Ormož 12 4 1 7 9
9 RD Urbanscape Loka 11 2 3 6 7
10 RK Slovenj Gradec 2011 12 3 0 9 6
11 RK Maribor Branik 11 3 0 8 4
12 RD Istrabezn plini Izola 12 1 1 10 3
13 RK SVIŠ Ivančna Gorica 0 0 0 0 -1
14 RK Drava Ptuj 0 0 0 0 -1
15 RD Slovan -1
16 RK Dol TKI Hrastnik 0 0 0 0 -1
17 RD Herz Šmartno 0 0 0 0 -1


   

  Točki Kopru, zmagovalci pa domači fantje!

  MRD Dobova : RD Riko Ribnica
  22 (12): 23 (13)

  Tekmo so bolje otvorili gostje, ki so povedli z 1:3 in si priigrali minimalno prednost. Na videz so gostje igrali bolje, saj so naši fantje težko prebijali njihovo obrambo, na drugi strani pa je Koper hitro in uspešno zaključeval svoje napade. Najvišja prednost gostov je bila dosežena v 19. minuti, ko je za 6:9 zadel Bratkovič. To, da je bila najvišja prednost na tekmi zgolj 3 zadetke priča o tem, kako napet dvoboj smo spremljali. Naši fantje so hitro odgovorili in v 24. minuti uspeli izenačiti na 9:9 – gostom 5. minut ni uspelo zadeti! Domači smo od tu naprej igrali zares dobro. Rokometaši Kopra so sicer še nekajkrat prišli do vodstva z dvema zadetkoma, a nekaj sekund pred koncem polčasa je uspelo Hotku zadeti za 12:13.

  Začetek drugega polčasa je bil več kot odličen. Najprej je za izenačenje zadel Hardović, nato pa je Hotko z dvema zadetkoma domače popeljal v vodstvo z rezultatom 15:13. Gostujoči trener Zoran Jovičič je bil primoran vzeti minuto odmora, saj je začutil, da so naši fantje v silovitem naletu. Tega, kar je sledilo, na tekmah ne vidimo prav pogosto. Od 37. minute pa vse do zadetka Gregorja Krečiča v 44. minuti, nismo videli zadetka. Sam sem prepričan, da so neizkoriščene priložnosti v tem delu tekme, eden od vzrokov za včerajšnji poraz. Namreč fantje so v teh minutah vršili silovit pritisk na vrata Kopra in imeli kar nekaj priložnosti, da bi se oddaljili na 3 zadetke. Taka prednost pa v zadnjih 15. minutah že lahko pomeni odločilno razliko. Seveda je rokomet hitra igra in tak zaostanek se lahko izniči v treh napadih. A proti ekipi, ki se bori za vsako žogo, daje od sebe zadnje atome moči in ima za sabo dvorano navijačev, ki srčno navijajo zanje, bi bil tak preobrat skoraj nemogoč. Sledil je gol Koprčanov, ki je razliko stopil na zgolj en zadetek in nalet naših fantov se je ustavil. Gostje so hitro zadeli še enkrat in v 47. minuti izenačili na 17:17. Minuto za tem so povedli in tokrat je bil trener domačih primoran vzeti minuto odmora. Gostje so se za nekaj trenutkov otresli pritiska in se uspeli zbrati. Po minuti odmora so naši fantje izenačili, vendar do vodstva po tem več niso prišli. V 59. minuti so imeli gostje priložnost, da s sedmih metrov zadenejo in se oddaljijo na usodna dva zadetka prednosti, vendar jim je to preprečil domači vratar Prezelj, ki je s to obrambo navijače dvignil na noge. Žoga se je odbila v roke Koprčanov in trener Jovičič je takoj vzel še zadnjo minuto odmora. Le ta ni zalegla kaj dosti, saj so gostje v nadaljevanju hitro izgubili žogo in svojo minuto odmora je vzel tudi Sirk. Upanje se je vrnilo in po zadetku Kučiča za izenačenje na 22:22, nekaj sekund pred koncem, še povečalo. Koprčani so imeli še slabe pol minute časa, da zadenejo in domov odnesejo obe točki. Uspelo jim je priboriti sedem metrovko, s katere je Smolnik dokončno razblinil vse sanje o odmevnem rezultatu. Gostje so tekmo, moramo priznati da kar srečno, dobili z rezultatom 22:23. Srečno pa zato, ker je bila celotna tekma neodločena in nobena ekipa ni prevladala nad drugo – izenačen rezultat bi bil na koncu najboljša ocena tega dvoboja.

  A v športu ni vedno zadoščeno pravici. Gostje so se tokrat rešili in domov odšli z obema točkama, naši fantje pa razočaranja niso mogli skriti. Vsem nam je bilo težko, saj smo čutili, da bi lahko ta večer dosegli več. Na koncu se ni izšlo, a nihče v dvorani fantom tega ni zameril. Na igrišče so stopili odločni, pripravljeni in predani svojemu klubu. Borili so se od prve do zadnje minute in niti za trenutek niso obupali. Rezultat te tekme bo hitro pozabljen, a predstava, ki smo si jo včeraj ogledali, bo ostala v spominu vsakega izmed nas. Ekipa Kopra je ena najboljših ekip v Sloveniji in dejstvo, da so tu v Dobovi trepetali za točke, razveseljuje marsikoga. Sam se nekoliko naslajam, čeprav je prisotna grenkoba poraza – a sem vedno, ko velike ekipe plešejo slavnostni krog v Dobovi, neizmerno ponosen na naše fante. Zmagoslavne kroge plešemo, ko dosežemo nekaj, za kar smo se morali zelo potruditi. Včerajšnji ples Koprčanov je moj obliž na rane, saj so s tem pokazali spoštovanje do naših fantov.

  Zahvaliti pa se moramo tudi našim gledalcem in navijaški skupini White stars. Atmosfera, ki smo jo imeli včeraj v Dobovi je v Sloveniji videna redko kje, tega se moramo zavedati! To so nam potrdili tudi gostujoči navijači, ki so danes zjutraj spodnje sporočilo poslali navijaški skupini White stars.

  img_0175

  Fantje na igrišču so vsaj enkrat močnejši z vašo podporo. V klubu upamo in želimo, da bi večkrat prihajali na tekme, saj z vašo pomočjo igramo na višjem nivoju. Včerajšnja tekma bi bila brez vas povsem drugačna. Hvala še enkrat za odlično vzdušje in korektno navijanje!

  navijaci1


   


  MRD Dobova
  Dobova 8257 Dobova Slovenija