Naslednja tekma
mesto ime O Z N P T
1 RK Drava Ptuj 0 0 0 0 -1
2 RD Slovan -1
3 RD Istrabezn plini Izola 0 0 0 0 -1
4 RK Slovenj Gradec 2011 0 0 0 0 -1
5 RD Herz Šmartno 0 0 0 0 -1
6 RK Gorenje Velenje
7 RK Jeruzalem Ormož
8 RK Trimo Trebnje
9 RK SVIŠ Ivančna Gorica
10 RK Maribor Branik
11 RK Celje PL
12 RD Koper
13 MRK Krka
14 RD Riko Ribnica
15 RD Urbanscape Loka
16 MRD Dobova
17 RK Dol TKI Hrastnik


  Porazen začetek drugega polčasa kriv za poraz

  RK Slovenj Gradec 2011 : MRD Dobova
  29 (12): 25 (15)

  Tekma z neposrednim konkurentom za obstanek v 1. NLB ligi je prinesla razočaranje za naše navijače, saj je po prvem polčasu kazalo, da bi lahko odnesli obe točki.

  V tej končnici je vsaka točka zelo pomembna in tudi ti dve, ki sta se nam izmuznili, bosta lahko na koncu odločilni - upajmo, da ne... Prvi polčas so naši fantje začeli zadržano. Domačini so igrali za nianso bolje. Našim se je odprlo v 18. minuti, ko je Zafran zadel za 7:8. V naslednjih minutah smo zaigrali bolje. Prvič smo povedli za 3 gole, ko je Hotko v 22. minuti premagal domačega vratarja Bojića. Do konca polčasa so naši uspeli obdržati razliko treh zadetkov in kazalo je, da bi lahko končno premagali Slovenjgrajčane na njihovem igrišču.

  A drugi polčas je pisal drugačno zgodbo. Devet minut, skoraj tretjino drugega polčasa, naši fantje niso dosegli zadetka. Domačini so to izkoristili in z delnim izzidom 6:0 poskrbeli za preobrat. Naši fantje so se kasneje skušali vrniti v igro, a zaostanek je bil prevelik. Nekajkrat to sezono smo že videli podobne padce ob začetku drugega polčasa in očitno je to element, na katerega bodo morali biti naši v prihodnje bolj pozorni. 

  Bolj pozorni pa bodo morali biti tudi na svoje število točk in razliko do zasledovalcev. Najbližje so, kot smo omenili, Slovenjgrajčani, ki si zelo želijo obstanka. Upajmo, da bodo naši fantje že pred zadnjim kolom, ko se bodo v Dobovi pomerili prav z zadnjim nasprotnikom, uspeli zagotoviti obstanek. Naslednja ovira, katero morajo nujno preskočiti, so rokometaši Drave Ptuj. Tekma bo na sporedu v sobto, 29.aprila 2017. Srečno fantje!

  FOTO: RK Slovenj Gradec  MRD Dobova
  Dobova 8257 Dobova Slovenija