Naslednja tekma
mesto ime O Z N P T
1 RK Drava Ptuj 0 0 0 0 -1
2 RD Slovan -1
3 RD Istrabezn plini Izola 0 0 0 0 -1
4 RK Slovenj Gradec 2011 0 0 0 0 -1
5 RD Herz Šmartno 0 0 0 0 -1
6 RK Gorenje Velenje
7 RK Jeruzalem Ormož
8 RK Trimo Trebnje
9 RK SVIŠ Ivančna Gorica
10 RK Maribor Branik
11 RK Celje PL
12 RD Koper
13 MRK Krka
14 RD Riko Ribnica
15 RD Urbanscape Loka
16 MRD Dobova
17 RK Dol TKI Hrastnik


  V novo leto vstopili z zmago

  MRD Dobova : RK Drava Ptuj
  29 (12): 22 (11)

  Včeraj so naši rokometaši prvič po novem letu zopet stopili na “prvoligaški” parket. V Dobovi smo gostili ekipo RD Drava Ptuj.

  Gostje iz Ptuja so sicer na predzadnjem mestu lestvice, a to še ne pomeni, da niso spoštovanja vreden nasprotnik. Že v prvih minutah se je videlo, da so naši fantje v tekmo vstopili lahkomiselno. Naredili smo veliko tehničnih napak v napadu in zapravljali strele, ki bi jih morali zadeti. V igri nas je držal vratar Blaževič, ki je že v prvem polčasu zbral 10 obramb. Gostje so vsak zadetek proslavljali, kot da so na nogometni tekmi, naši fantje pa take energije niso kazali. Tak pristop se je odražal tudi na semaforju, ki je v 17. minuti, po zadetku Jensterleta, kazal rezultat 6:8 za gostujočo ekipo. Domači trener je moral vzeti minuto odmora in podati navodila za naprej. V dveh minutah nadaljevanja so naši z zadetkom Miklavčiča in Lovra Humeka, slednji je odigral skoraj celo tekmo, uspeli izenačiti. Do konca prvega polčasa sta ekipi igrali dokaj izenačeno, tik pred koncem pa so naši zadeli za +1 in na odmor odšli z rezultatom 12:11.

  V drugi polčas so naši vstopili popolnoma drugače. Igra je postala hitra, obramba čvrsta. Gostje so težko prihajali do zaključnih strelov, naši fantje pa so zadevali to, kar so zapravljali v prvem polčasu. V 43. minuti so si priigrali 5 golov prednosti in gostje so začutili, da bodo tekmo težko preobrnili. V 49. minuti je Miklavčič domače popeljal v najvišje vodstvo (8 golov prednosti) in tako razveselil gledalce in člane navijaške skupine White stars, ki so se zopet izkazali s korektnim navijanjem. Tudi mažoretke so včeraj blesetele, saj so pripravile res zanimivo in težko koreografijo, ki je navdušila publiko!

  Tekmo so domači fantje mirno pripeljali do konca. Kljub začetnim “krčem” je ekipa Aleša Sirka (v ekipi ni bilo Seferovića, ki je še vedno poškodovan) dobro začela to leto v prvoligaški konkurenci. Naslednja ovira bo ekipo pričakala že to soboto, ko se bodo fantje odpravili na vroče gostovanje v Ormož.


  PODATKI O TEKMI

  Športna dvorana Dobova, sodnika: Štrigl, Žibert

  MRD Dobova: Miklavčič 6, Zafran 4, Humek L. 4, Rožman , Humek K., Toporišič, Baznik, Hardovič 2,

  Prezelj, Supančič, Koprivc 3, Kučič 3, Ciglar 1, Smojver 6(1), Hotko, Blaževič

  RD Drava Ptuj: Rosič, Žuran 2, Reisman 1, Bračič 1, Hrupič 4(1), Šalamun 1, Gregorc 5(2), Lesjak 3,

  Jensterle 3, Sabo, Krasnić, Belić 2, Žuran

  Sedemmetrovke: MRD Dobova 3(1), RD Drava Ptuj 5(3)

  Izključitve: MRD Dobova 4 min, RD Drava Ptuj 8 min  MRD Dobova
  Dobova 8257 Dobova Slovenija